Присутни сме во 69 подружници со повеќе од 1200 вработени.

Близината на клиентите не е главна реклама за нас, ја живееме секој ден. Тоа беше и наша главна цел и клучна мотивација кога се проширивме во Централна и Источна Европа во 1989 година како еден од првите осигурителни брокери и консултанти кои го сторија тоа. Нашата подружница во Унгарија го означи првиот чекор. Новите локации во неколку земји го следеа примерот. Нашето единствено присуство во овој регион е стабилна основа за континуиран иден раст.

30 години совршеност во ЦИЕ

Нашето искуство може да се пофали со докажано искуство од повеќе од 30 години. Тогаш ги воспоставивме првите меѓународни програми за осигурување. Денес, нашите локални тимови за услуги на клиенти се грижат за неколку стотици програми сигурно и професионално. Тимовите течно зборуваат англиски, нашиот корпоративен јазик и зборуваат повеќе од 20 јазици во Групата.

Зошто да не изберете нас?

Доверлив партнер

95+ години искуство во управување со ризик и осигурување

Согласни системи

Униформни и поврзани системи со целосна усогласеност со IDD и GDPR

Лесно ракување

Посветени локални тимови кои се справуваат со меѓународни програми

Силни односи со превозникот

Пласирање и преговарачка моќ на осигурителниот пазар

Едношалтерско решение

69 канцеларии во сопственост на ГрЕЦо во регионот како и долгорочни брокерски партнери

Специјалистичко осигурување

Фокусирајте се на посебните ризици и индустријата

Petra Steininger

Head of Group Communications

T +43 664 548 55 58