Глобални решенија

GrECo Group Specialist Insurance and Risk Management International

GrECo nova – Експерт за меѓународно сервисирање на клиенти

По падот на Железната завеса, GrECo беше првиот странски брокер кој основаше подружница во Унгарија во 1989 година. Нашата амбиција тогаш беше да бидеме блиску до клиентот и да гарантираме најдобра можна услуга во странство. Оваа амбиција стана наш водечки принцип. Од 1994 година GrECo им нуди на меѓународните клиенти управување со ризик и осигурување низ целиот свет и има воспоставено мрежа од внимателно избрани стручни брокери. Денес. работиме во 17 земји во регионот на ЦИЕ, осигурувајќи дека нашите клиенти ја добиваат помошта и услугите што им се потребни на нивниот праг.

GrECo nova

GrECo nova, нашата глобална специјализирана мрежа за посредување во осигурувањето, им обезбедува на нашите клиенти одлучувачки придобивки во сите нивни глобални потфати

Услуги за меѓународни клиенти

Глобалната експанзија на една компанија нуди многу можности, но вклучува и неколку ризици. Со влезот и растот на нови пазари, се појавуваат нови предизвици и во областа на управувањето со ризик и осигурување.

Jonathan Höh

Group Sales & Market Coordination

T +43 664 962 39 20

Natalia Zaborovska

Natalia Zaborovska

Group Head of International

T +61 44 777 9001

Извонредност во ЦИЕ

GrECo Group Excellence in CEE

Присутни сме во 69 подружници со повеќе од 1200 вработени.

Близината на клиентите не е главна реклама за нас, ја живееме секој ден. Тоа беше и наша главна цел и клучна мотивација кога се проширивме во Централна и Источна Европа во 1989 година како еден од првите осигурителни брокери и консултанти кои го сторија тоа. Нашата подружница во Унгарија го означи првиот чекор. Новите локации во неколку земји го следеа примерот. Нашето единствено присуство во овој регион е стабилна основа за континуиран иден раст.

30 години совршеност во ЦИЕ

Нашето искуство може да се пофали со докажано искуство од повеќе од 30 години. Тогаш ги воспоставивме првите меѓународни програми за осигурување. Денес, нашите локални тимови за услуги на клиенти се грижат за неколку стотици програми сигурно и професионално. Тимовите течно зборуваат англиски, нашиот корпоративен јазик и зборуваат повеќе од 20 јазици во Групата.

Зошто да не изберете нас?

Доверлив партнер

95+ години искуство во управување со ризик и осигурување

Согласни системи

Униформни и поврзани системи со целосна усогласеност со IDD и GDPR

Лесно ракување

Посветени локални тимови кои се справуваат со меѓународни програми

Силни односи со превозникот

Пласирање и преговарачка моќ на осигурителниот пазар

Едношалтерско решение

69 канцеларии во сопственост на ГрЕЦо во регионот како и долгорочни брокерски партнери

Специјалистичко осигурување

Фокусирајте се на посебните ризици и индустријата

Petra Steininger

Head of Group Communications

T +43 664 548 55 58

Компанија во семејна сопственост

GrECo Group Specialist Insurance and Risk Management 30 Years Excellence in CEE

Нашата независност гарантира стабилност и предвидливост.

Кои сме ние
Од самиот почеток сме семеен бизнис во приватна сопственост. Нашата независност е привилегија: ние не сме одговорни пред берзанските аналитичари или цените на акциите, ние сме посветени само на задоволување на потребите на целните групи на GrECo.

Нашата далекусежна мрежа, пионерската работа во регионот на ЦИЈИЕ, како и довербата во нас не направи водечки осигурителни брокери и консултанти во регионот. Пол позиција на која ние, семеен бизнис со силни корени во Европа, сме особено горди.

Што правиме
Во нашите решенија за управување со ризик и осигурување за индустријата, трговијата, трговијата и јавниот сектор, го ставаме центарот на вниманието на индивидуалноста. Во ГрЕЦо обезбедуваме оптимална сигурност за вработените на клиентите, оперативни и финансиски ризици и управуваме со овие ризици на сите нивоа.

Довербата и близината ги карактеризираат нашите односи со клиентите. Заедно со широк спектар на специјалности и експертиза, ова ни овозможува прецизно да ги процениме ризиците и да ги приспособиме и оптимизираме трошоците за ризик и осигурување за нашите клиенти.

Членови на семејството во клучните функции

Како компанија управувана од сопственици, GrECo е познат по својата доверливост, стабилност и независност. Основачкиот пионер Фридрих Нојбранд, неговите синови Георг и Фриц како и внукот Маркус се дел од семејниот тим.

Фридрих Нојбранд беше на чело на групата повеќе од 40 години и неодамна се повлече во улогата на сопственик. Неговиот син Фриц е претседател на Наѕорниот одбор и е главно одговорен за континуираната интернационализација на Групацијата.

Георг Нојбранд го води одделот за финансии и администрација во неговата двојна улога. Тој е чувар на финансиската сила на GrECo и мозокот зад оние административни процеси и процедури кои го обезбедуваат квалитетот на нашата услуга.

Неодамна, Маркус Нојбранд се приклучи на семејната компанија. Тој е дигитален глава на семејството и вклучен во дигитализација на продажни проекти, како и во административни процеси.

1925
1925

Основање на консултантска компанија за осигурување од Јозеф Грегор во Виена

1978
1978

Групацијата ГрЕЦо е основана од Фридрих Нојбранд

1989
1989

Почеток на проширувањето во ЦИЈИЕ со канцеларија во Унгарија

1991-1998
1991-1998

Основање на подружници во Чешка, Словачка, Словенија, Хрватска, Романија и Бугарија

2001-2008
2001-2008

Нови операции во Полска, Србија, Украина, Русија и Литванија

2005
2005

Основање на заедничко вложување Еццлесиа ГрЕЦо болница

2010
2010

Соработка со Ерсте Гроуп во ЦИЕ, брокерска аквизиција на ВМГ во Австрија

2013-2014
2013-2014

Поставување канцеларии во Турција и Естонија

2018-2019
2018-2019

Стекнување на Балтиц Брокерс ИИЗИ и Сагаута

2021-2022
2021-2022

Стекнување на МАИ, главен брокер во ЦИЕ, Пренесување на руската операција на локалното раководство

2023
2023

Фондација на канцеларијата на ГрЕЦо во Северна Македонија